Full-service communicatiebureau

Wat is een column?

Een column is een stukje proza dat met regelmatig verschijnt op een website, in een krant of magazine, of op televisie of de radio. Het wordt geschreven door een columnist, die vaak zijn persoonlijke mening of ervaring deelt over onderwerpen die de doelgroep boeit.

Een column is persoonlijk

Een column is een heel persoonlijk verhaal. Het hoeft dan ook niet objectief te zijn, zoals een journalistiek artikel wél objectief moet zijn. In een column kan een verhaal worden verteld dat de columnist heeft meegemaakt of er kan een mening over actuele zaken worden gedeeld.

Bedrijfscolumn

Er zijn bedrijven die in hun personeelsblad of op hun website een column schrijven over het reilen en zeilen binnen het bedrijf of de markt waarin ze handelen. Vaak worden dergelijke columns geschreven door een personeelslid, maar ook wordt het schrijven van bedrijfscolumns regelmatig uitbesteed aan een tekstschrijver.

Het laten schrijven van een column

Wil je een column laten schrijver door een tekstschrijver? De tekstschrijver van Studio Mier is gevestigd in Rotterdam en schrijf columns voor organisaties uit heel Nederland. Informeer naar de mogelijkheden.