Full-service communicatiebureau

Wat is een blog?

Een blog (ook wel weblog genoemd) is in zijn oorspronkelijke betekenis een dagboek op een website. Steeds vaker hebben ook bedrijven echter een blog op hun website. Deze blog dient dan om verhalen te delen die relevant zijn voor het bedrijf en zijn doelgroep.

Inhoud van een blog

Een blog kan bestaan uit een combinatie van tekst, afbeeldingen en videomateriaal.

De blogger

De auteur van een blog noemt men een blogger. Voor de blog van Studio Mier is mede-eigenaar en marketingmier Vincent Alblas de hoofdblogger.

Waarom hebben bedrijven een blog?

Waarom heb ik een blog nodig, vraag je je af? Het wordt voor bedrijven steeds belangrijker om een blog op hun website te hebben:

  • Allereerst omdat de consument steeds kritischer wordt en bewust zoekt naar bedrijven en producten die moeite doen om te tonen wie ze zijn;
  • Ten tweede is het ook voor de vindbaarheid in Google steeds belangrijker om regelmatige updates op je site te hebben. Een blog is hiervoor het ideale middel, aangezien een blog doorgaans minstens één keer per week wordt geüpdatet. De blog dient dan als een stukje zoekmachineoptimalisatie.

Ga verstandig te werk

Wil je een blog schrijven voor jouw organisatie? Doe dan goed onderzoek naar wat jouw doelgroep interessant vindt. Wil je het schrijven van jouw blog uitbesteden? Je kunt zonder probleem een doelgerichte blog laten schrijven door de tekstschrijver van Studio Mier.