Full-service communicatiebureau

Waarom is zoekmachineoptimalisatie belangrijk?

Zoekmachineoptimalisatie (in het Engels search engine optimization of SEO genoemd) is belangrijk om de volgende redenen:

  • Het grootste deel van de zoekmachinegebruikers klikt uitsluitend op de eerste vijf resultaten in de zoekmachine. Wanneer jouw website niet in deze top 5 staat, is de kans klein dat klanten jouw website vinden;
  • Goed aangepakte zoekmachineoptimalisatie zorgt niet alleen voor vindbaarheid in zoekmachines, maar verbetert ook het gebruiksgemak van jouw website, wat leidt tot tevredenere websitebezoekers en hogere conversie;
  • Je concurrenten doen het. Wanneer je niet investeert in zoekmachineoptimalisatie, zal je zien dat concurrenten een voorsprong op je krijgen op het internet. 80 tot 90% van de consumenten checkt online bronnen alvorens een aankoop te maken, en je wilt dat deze consumenten jouw website vinden en niet die van je concurrent.

Naast de bovenstaande redenen zouden we nog honderd argumenten voor het belang van SEO kunnen bedenken. Wanneer je het internet doorspit zal je deze ook vinden. We betwijfelen echter of dit nodig is, aangezien de bovengenoemde redenen alle andere overtreffen.

Perfectioneer de SEO voor je website

Ben je overtuigd geraakt van het belang van zoekmachineoptimalisatie? Lees dan hier hoe aan je goede SEO doet. Wij geven je een massa tips – gratis en voor niets!

De SEO-expert staat voor je klaar

Kijk hier wanneer je op zoek bent naar een SEO-expert in de regio Rotterdam (met klanten in heel Nederland en Vlaanderen).