Full-service communicatiebureau

Hoeveel kost een website?

Het laten maken van een website kan zo goedkoop zijn als € 200 wanneer je het door een hobbyist of student laat maken, en zo duur zijn als honderdduizenden euro’s wanneer je een uitgebreide, professionele site wilt met een webwinkel.

Semi-professioneel of volledig professioneel?

Wanneer je een website wilt laten maken door een semi-professionele websitebouwer, moet je rekenen op minimaal € 600. Je krijgt dan een heel eenvoudige website die uit vooral gemaakte templates is opgebouwd.

Wanneer je daarentegen een professionele websitebouwer in de arm neemt die altijd maatwerk levert, moet je voor een eenvoudige website minimaal € 1000 rekenen en voor een meer uitgebreide tussen de € 2000 en € 3000. Je krijgt dan een website die volledig afgestemd is op de wensen van jou en je doelgroep.

Webwinkels

Wanneer je ook een webwinkel (ook wel webshop genoemd) wilt hebben, moet je in hogere bedragen rekenen. De prijs van een webwinkel hangt van zoveel factoren af, dat het onmogelijk is om een bedrag te noemen. Geef je wensen door aan de webdevelopers en ontvang een offerte. Vraag altijd bij meerdere developers een offerte aan! Neem je uiteindelijke besluit gebaseerd op de offertes, de referenties en het gevoel dat je hebt bij de gekozen partij.

Hosting en domeinregistratie

Houd er rekening mee dat je naast de kosten om de website te bouwen, ook kosten gaat hebben voor de domeinnaamregistratie en voor de hosting.

Website nodig?

Wil je zelf een website bouwen? Lees dan meer over websites in onze Kennisbank. Wil je een website laten ontwerpen door een professioneel communicatiebureau? Neem dan contact op met Studio Mier.