Full-service communicatiebureau

Hoeveel kost een blog?

Om te bepalen hoeveel een blog kost, kijken we naar twee zaken:

  • Hoeveel het kost om een blog te laten schrijven door een tekstschrijver;
  • En hoeveel het kost om een blog in de lucht te krijgen en te houden.

Een blog laten schrijven door een tekstschrijver

Om een blog te laten schrijven door een tekstschrijver (ook wel copywriter genoemd) moet je uitgaan van tussen de € 100 en € 200 (excl. btw) per blogartikel van 500 tot 800 woorden. Hoeveel het daadwerkelijk kost hangt van meerdere aspecten af: de ervaring van de tekstschrijver, de lengte van het artikel, de moeilijkheidsgraad van het artikel (moet de schrijver veel onderzoek doen?). Ook hangt het ervan af hoeveel blogartikels je van plan bent af te nemen: veel schrijvers dalen in hun prijs per artikel wanneer je van plan bent om iedere week van de dienst gebruik te maken.

De ervaren tekstschrijver van Studio Mier staat voor je klaar om ook jouw blog te schrijven.

Een blog in de lucht krijgen en houden: wat kost het?

Bloggen kan in principe geheel gratis zijn. Via websites als WordPress en Blogger kun je een gratis blog registreren. Let er echter wel op dat een gratis blog niet professioneel overkomt wanneer je het als een serieuze business wilt aanpakken. Je hebt bijvoorbeeld geen eigen domeinnaam. Om enigszins professioneel over te komen is er dus een (kleine) investering nodig:

  • De kosten van een domeinnaam zijn vaak minder dan € 10 per jaar.
  • Wil je er ook nog webspace bij, dan zijn de kosten van jouw blog nog altijd slechts enkele tientjes per jaar.
  • Ben je bereid te investeren in een betaald WordPress-thema? Gelijk heb je, want een betaalde lay-out oogt vaak mooier dan een gratis thema. De kosten van een betaald WordPress-thema bedragen eenmalig zo’n € 40 tot € 50.
  • Verdere kosten hangen helemaal van jou af: wil je een fotoblog, dan moet je investeren in een camera. Wil je je blog promoten via social media, dan moet je advertentiekosten betalen.

Klaar om je eigen blog op te tuigen?

Gebruik de bovenstaande informatie als richtlijnen. Wil je het bouwen van je blog liever overlaten aan ervaren mede-bloggers? Studio Mier is je van dienst.