Full-service communicatiebureau

Hoeveel kost een advertentie?

Een advertentie kan zo goedkoop zijn als € 100 en zo duur zijn als € 100.000 (of meer!).

Prijsbepalende factoren

Er is eigenlijk geen eenduidig antwoord te geven op de vraag ‘Wat kost een advertentie?’ omdat er zoveel bij komt kijken. Zaken die de prijs van een advertentie bepalen zijn onder andere:

  • Het medium waar geplaatst wordt: op internet of in een geprinte publicatie (zoals een krant of magazine);
  • De populariteit en oplage van het medium: adverteren op een nieuwe, nog onbekende website kost minder dan adverteren op een grote, veel bezochte website. Adverteren in een lokale krant met een oplage van 500 stuks is minder duur dan adverteren in een groot landelijk dagblad met een oplage van 400.000 stuks;
  • Het formaat van de advertentie: zowel op internet als in geprinte media kun je advertenties van iedere grootte plaatsen – van kleine blokjes tot beeldvullende blikvangers;
  • De frequentie waarmee je adverteert: vaak wordt een advertentie goedkoper per plaatsing wanneer je in één keer meerdere advertenties afneemt. Informeer hier altijd naar bij het medium waarin je wilt adverteren!
  • De kosten van de vormgever: wanneer je je advertentie niet zelf ontwerpt, moet je dit laten doen door een vormgever. Maar de ene vormgever rekent niet hetzelfde tarief als de andere. De kosten van een vormgever zijn afhankelijk van zijn kunde, hetgeen weer bepaald wordt door zijn ervaring, opleiding en talent.

Meer over adverteren?

Wil je zelf een advertentie ontwerpen? Lees dan meer artikelen uit onze Kennisbank. Wil je een advertentie laten ontwerpen door een professioneel communicatiebureau? Of wil je dat wij het juiste medium zoeken voor jouw advertentie? Contacteer dan Studio Mier.