Full-service communicatiebureau
  • Word jij ook een doe-het-niet-zelver?

    De moeilijkste stap op weg naar een 100% professionele onderneming is erkennen dat je sommige dingen beter niet zelf doet. Toch wil je als ondernemer vaak niet toegeven dat je gewoon minder goed bent in bepaalde zaken. Tot op zekere hoogte kunnen we dat accepteren, zeker wanneer het om gevaarlijke dingen gaat. Heb je geen verstand van elektriciteit, dan moet je geen kabels gaan leggen.

    Maar waarom denk je dat je bedrijfscommunicatie wél zelf kunt verzorgen, ook al ben je er geen specialist in?

    Slechte communicatie schaadt je bedrijf
    Het is heel simpel: als je 100% professioneel wilt overkomen, moet je communicatie 100% professioneel zijn. Toch zijn er nog veel te veel websites die er uitzien of ze uit 2002 komen. Talloze teksten in brochures en op internet zitten vol taalfouten, hanteren niet de juiste toon voor de doelgroep, of verwoorden niet op duidelijke wijze de boodschap.

    Wazige foto’s in te lage resolutie stralen niet meer dan amateurisme uit. Zeker bij het midden- en kleinbedrijf is dit alles een veel voorkomend fenomeen. Zonde, want je wilt toch zo goed mogelijk overkomen?

    De toekomst is voor de doe-het-niet-zelvers
    Wil je zeker zijn dat jouw klant het beste over je denkt? Word dan een doe-het-niet-zelver. Laat het schrijven van teksten over aan een copywriter. Laat je fotografie over aan iemand die er zijn vak van heeft gemaakt. Laat met regelmaat je website en drukwerk herzien door een reclamebureau.

    Er is een reden voor dat al deze mensen er een opleiding voor gevolgd hebben: je ziet simpelweg niet altijd wat goed en fout is als je geen getraind oog hebt.

    Gratis websitebeoordeling
    Ben je benieuwd wat onze Mieren vinden van jouw bedrijfscommunicatie? Je kunt gratis en vrijblijvend jouw website laten beoordelen. Wij vertellen je in een heldere, eerlijke e-mail wat de sterke en zwakke punten zijn. We letten op vormgeving, taalgebruik, fotografie en huisstijl.

    Stuur simpelweg de URL van je website naar ons met in de onderwerpregel ADVIES A.U.B.

    Wij Mieren houden niet van kleine lettertjes. Het advies is dus absoluut gratis en verplicht je tot niets. Het is wetenschappelijk bewezen dat gratis adviezen het geluk van Nederlandse ondernemers met 300% doen toenemen, dus wacht niet tot morgen!

    p.s. Al eens een mier in een boot gezien?

    Wij wensen je een inspirerende dag,
    Studio Mier

     

     


    Deze blog is geschreven door Vincent Alblas | Vincent is een schrijfgrage dertig-plusser met een obsessie voor marketing. Als tekstschrijver en marketeer in de regio Rotterdam werkt hij voor klanten in Nederland en Vlaanderen.

Meer Bloggen?

  • Vind mij, alsjeblieft (en snel een beetje!)

    Tranen met tuiten hebben wij gehuild toen wij (lang geleden) puistige tienermieren waren. We vreesden nóóóóit de liefde van ons leven te vinden. ‘Onbekende vrouw, vind mij, alsjeblieft,’ wilden we van de daken schreeuwen. Bekend gevoel? Niet vreemd, want allemaal willen we gevonden worden. Toen én nu.

    Meer ›

  • Een liefdevolle boodschap van onze Mieren

    Waar denk jij aan bij het woord ‘liefde’? Denk je aan je Mechelse herder of aan je pasgeboren dochter? Denk je aan je liefde voor voetbal of aan een mooie vrouw uit Antwerpen? Liefde kan zich uiten naar een persoon, een dier of een abstract begrip. Maar heb je er al eens aan gedacht dat liefde zich ook kan uiten richting jouw product?

    Meer ›

  • Wanneer moet ik mijn website vernieuwen?

    Omdat je website vaak het eerste is dat een klant van jouw bedrijf ziet, is het ontzettend belangrijk dat je website er prachtig uitziet en optimaal werkt. De beginjaren van het internet zijn voorbij, dus er is geen plaats meer voor amateurisme. Is jouw website helemaal van deze tijd? Doe de test!

    Meer ›