Full-service communicatiebureau
 • Uniek of niet uniek (een stukje mierenfilosofie)

  Weet je wat de verhouding is tussen mensen en mieren op onze planeet? Eén op de miljoen! Echt waar: voor iedere persoon op aarde, zijn er een miljoen mieren. Wij deden een klein vreugdedansje toen we dit feitje hoorden. Lang leve de mieren! Maar al snel sloeg de vreugde om in paniek: als er zoveel mieren zijn, zijn wij dan nog wel uniek?

  Het resultaat van deze vraag was een mierenfilosofische beschouwing over het begrijp ‘uniek zijn’

  Iedereen wil uniek zijn
  Uniek betekent ‘dat er maar één exemplaar van bestaat’. Deze definitie is uiteraard een heugelijk feit wanneer je de zin ‘Mijn schoonmoeder is uniek’ uitspreekt. Voor ons, de Mieren van Studio Mier, is het echter een wrang besef dat wij helemaal niet zo uniek zijn. Waar doe je het allemaal nog voor als je niet het gevoel hebt uniek te zijn?

  De verdrietige mieren
  We kregen na dit besef een kleine mierendepressie. Wanneer een mier depressief is kruipt hij diep in zijn zelfgegraven holletje. We verschillen niet heel erg van mensen: jullie eten een halve liter Häagen-Dazs wanneer jullie in een dipje zitten, wij mieren eten de restjes Häagen-Dazs uit de verpakking die jullie hebben weggegooid. (Salted caramel, alsjeblieft.)

  Zeldzaam en bijzonder
  Maar er is altijd een lichtpuntje aan een donkere hemel. We hadden verder moeten lezen in ons woordenboek, want het woord ‘uniek’ heeft nog een tweede betekenis: ‘iets was zeldzaam of bijzonder is’. Kijk, aan die definitie voldoen wij wél. Want hoeveel van al die miljarden mieren zijn gespecialiseerd in bedrijfscommunicatie? Precies, slechts twee! En die twee, dat zijn wij.

  Hou van jezelf, dan lijk je minder op anderen
  Wat wij leerden was, dat je niet moet kijken naar hoeveel er van jouw soort zijn, maar naar wat jou bijzonder maakt onder al jouw soortgenoten. Het doet ons denken aan de bekende uitspraak van Walt Disney: ‘Hoe meer je van jezelf houdt, hoe minder je op anderen lijkt, en dat maakt je uniek.’

  Iedereen kan uniek zijn
  Na een beetje rondvragen kwamen wij te weten, dat we niet de enigen zijn die soms worstelen met de vraag ‘Zijn we wel uniek?’. Al onze klanten hopen dat hun bedrijven zeldzaam en bijzonder zijn. Wij helpen hen bij het zoeken naar de unieke aspecten van hun producten. Soms is het nu eenmaal makkelijker om je kracht te ontdekken wanneer je hulp krijgt van een vriend.

  Wil jij ook met ons praten over de vraag ‘Zijn we wel uniek?’. De Mieren bieden een luisterend oor. Je weet ons te vinden.

  Wij wensen je een inspirerende dag,
  Studio Mier

   

   


  Deze blog is geschreven door Vincent Alblas | Vincent is een schrijfgrage dertig-plusser met een obsessie voor marketing. Als tekstschrijver en marketeer in de regio Rotterdam werkt hij voor klanten in Nederland en Vlaanderen.

Meer Bloggen?

 • Bereid je voor op een grotere en sterkere Mier!

  Bereid je voor op een grotere en sterkere Mier!

  Studio Mier wordt een grotere en sterkere Mier! Naast websites kun je in de toekomst ook bij ons terecht voor marketingstrategieën, drukwerk, huisstijlen, vertalingen en teksten. Studio Mier wordt een full-service communicatiebureau. En dat komt jouw bedrijf ten goede, want communicatie is nooit eenzijdig!

  Meer ›

 • Geen mobieltjes, Google wordt streng: dit is 2020

  Ben jij ook iemand die wil weten hoe de toekomst er uitziet? Onze Mieren zijn altijd nieuwsgierig. Communiceren we over vijftig jaar telepathisch dankzij elektronische chips in onze hoofden? Zo ver in de toekomst kijken we niet, maar wat 2020 ons gaat bieden kunnen we wel verklappen. Kijk met ons mee!

  Meer ›

 • Waarom regen goed is voor jouw omzet

  Het is voor ons ondernemers makkelijk om te denken dat we ieder aspect van het klantgedrag kunnen beïnvloeden. Toch zijn er zaken waar we geen invloed op hebben. Het weer bijvoorbeeld. Allemaal horen we de wind momenteel suizen, regelmatig slaat de regen tegen het raam. Veel bedrijven bemerken dat hun klanten thuis blijven bij slecht weer.

  Meer ›