Full-service communicatiebureau
  • Vind mij, alsjeblieft (en snel een beetje!)

    Tranen met tuiten hebben wij gehuild toen wij (lang geleden) puistige tienermieren waren. We vreesden nóóóóit de liefde van ons leven te vinden. ‘Onbekende vrouw, vind mij, alsjeblieft,’ wilden we van de daken schreeuwen. Bekend gevoel? Niet vreemd, want allemaal willen we gevonden worden. Toen én nu.

    Hoe goed vindbaar is bijvoorbeeld jouw bedrijf in Google? Kom jij op nummer 1 of bungel je onderaan de lijst? Tijd voor een kritische blik!

    Volwassen bedrijven zijn vindbaar
    Inmiddels hebben we onze schuchtere tienerjaren afgeschud, maar we merken dat veel van onze klanten zich nog steeds in de puberteit bevinden. Niet op het gebied van de liefde, maar op het gebied van hun bedrijf. Een robuust, volwassen bedrijf wordt namelijk makkelijk gevonden in Google. Maar veel klanten bemerken dat ze in de zoekresultaten nauwelijks voorkomen.

    ‘Onbekende klant, vind mij, alsjeblieft!’
    Enkele voorbeelden van goede zoekresultaten:

    • Als je scheepssatellieten verkoopt in Rotterdam, dan wil je dat mensen je vinden wanneer ze in Google ‘scheepssatelliet kopen Rotterdam’ intypen;
    • Als je bruidstaarten verkoopt in Dordrecht, dan wil je dat men je vindt op de zoekterm ‘bruidstaart Dordrecht’.

    Maar wat als je op geen enkele relevante zoekterm naar voren komt? Dan heb je een probleem. Maar gelukkig heeft ieder probleem een oplossing.

    Wat jij nodig hebt…
    …is zoekmachineoptimalisatie (ook wel search engine optimization of SEO genoemd). Bij SEO zorgt een internetexpert ervoor dat je vindbaar wordt in Google. Want in Google tel je alleen mee als je op de eerste pagina staat! De internetexpert maakt je vindbaar door zichtbare en onzichtbare aanpassingen te doen aan je website.

    De Kennisbank geeft antwoord
    Dit zijn de drie vragen die tellen – mét de bijbehorende antwoorden:

    1. Wat is zoekmachineoptimalisatie?
    2. Waarom is goede zoekmachineoptimalisatie belangrijk?
    3. Hoe doe ik goede zoekmachineoptimalisatie?

     

    Zelf doen of hulp inschakelen?
    Wil je zelf de SEO van je website verzorgen, gebruik dan onze Kennisbank voor advies. Om een website echter goed te optimaliseren heb je veel tijd en kunde nodig. Het is daarom altijd aan te raden om een zoekmachineoptimalisatie-expert in te schakelen. Studio Mier verzorgt search engine optimization vanuit Rotterdam voor klanten in heel Nederland en Vlaanderen.

    Zoekmachineoptimalisatie-expert, dat is er één die je mag onthouden voor Scrabble. 😉

    Wij wensen je een inspirerende dag,
    Studio Mier

     

     


    Deze blog is geschreven door Vincent Alblas | Vincent is een schrijfgrage dertig-plusser met een obsessie voor marketing. Als tekstschrijver en marketeer in de regio Rotterdam werkt hij voor klanten in Nederland en Vlaanderen.

Meer Bloggen?

  • Uniek of niet uniek (een stukje mierenfilosofie)

    Weet je wat de verhouding is tussen mensen en mieren op onze planeet? Eén op de miljoen! Echt waar: voor iedere persoon op aarde, zijn er een miljoen mieren. Wij deden een klein vreugdedansje toen we dit feitje hoorden. Lang leve de mieren! Maar al snel sloeg de vreugde om in paniek: als er zoveel mieren zijn, zijn wij dan nog wel uniek?

    Meer ›

  • Je verdient het om meer te verdienen

    We werken hard, we willen geld. Iedereen wil bergen geld, aangeleverd in volle kruiwagens. Wij persoonlijk hoeven er niet in te verdrinken, maar pootjebaden zou fijn zijn. De vraag is: maakt geld gelukkig? Sommigen zeggen ja, anderen nee. Desondanks blijf jij, de ondernemer, proberen het maximale uit je business te halen.

    Meer ›

  • 10+ tips voor productbeschrijvingen die overtuigen

    Je bent een ondernemer, dus je wilt verkopen. Beeld je in dat jouw omzet verhoogd kan worden door de manier waarop jij je producten beschrijft. Omdat het in de marketingwereld algemene kennis is dat mensen door bepaalde woorden aangespoord worden om te kopen, is het voor jou slechts een kwestie van weten wat deze woorden zijn.

    Meer ›