Full-service communicatiebureau
 • Je verdient het om meer te verdienen

  We werken hard, we willen geld. Iedereen wil bergen geld, aangeleverd in volle kruiwagens. Wij persoonlijk hoeven er niet in te verdrinken, maar pootjebaden zou fijn zijn. De vraag is: maakt geld gelukkig? Sommigen zeggen ja, anderen nee. Desondanks blijf jij, de ondernemer, proberen het maximale uit je business te halen.

  Soms doe je dit in een winkel, maar steeds vaker via een website. Verdienen we het om meer te verdienen wanneer we hard ons best doen? Ja, natuurlijk. De vraag is alleen: wat moeten we doen om meer te verdienen

  Conversie is het toverwoord
  Je hebt een website en je wilt je product verkopen. Voor een topresultaat moet je kijken op welke manieren je de conversie kunt optimaliseren. Met conversie bedoelt men het percentage bezoekers dat tot een aankoop overgaat. Conversie-optimalisatie is niet makkelijk, maar er zijn tips en trucs. Je treft het dat de Mieren er enkele met je willen delen. (Joepie!)

  1. Streef naar liefde op het eerste gezicht
  Maak je website persoonlijk. Geef je bedrijf een gezicht: zorg voor uniek taalgebruik dat in al je teksten voorkomt, laat je beeldmateriaal karakteristiek zijn voor je merk. Mensen worden verliefd op merken die anders durven te zijn! Studio Mier gebruikt bewust informeel taalgebruik met veel grapjes. Dat is wie wij zijn, en het is de reden dat klanten voor ons kiezen. (Kuch… naast het feit dat we natuurlijk een enorm goed communicatiebureau zijn… ahem.)

  2. Geef de klant een goede dosis motivatie
  Wanneer de websitebezoeker gemotiveerd wordt, is de kans op conversie vijf keer groter. Ooit een hotel geboekt op booking.com? Zij zijn kampioenen in motiveren. Hun hele website draait rond instant gratification. Wil je een hotel boeken, dan word je constant beloond. Zodra je een kamer selecteert verschijnt er een groen kader en de tekst: ‘Congratulations! You’ve chosen the cheapest room at Meininger Hotel. Don’t miss out, book now!’. Klanten houden van die positiviteit!

  Wil je een voorbeeld van een bedrijf dat het fout aanpakt? De Amerikaanse computerfabrikant Dell heeft online formulieren die vol staan met rode foutmeldingen wanneer je iets onjuist invult. Gevolg: de klant raakt gedemotiveerd en haakt af. Motivering is dus van levensbelang!

  3. Laat de boodschap direct duidelijk zijn
  Wanneer je bedrijf jassen van lamawol verkoopt, moet het voor de bezoeker direct duidelijk zijn dat dat je product is. Onze Mieren zien vaak websites waarop je moet zoeken wat de boodschap is. Bedenk altijd: wat voor jou vanzelfsprekend is, is niet voor de klant vanzelfsprekend. Een foto van een lama is voor jou een teken dat je in lamawollen jassen handelt, terwijl de klant denkt dat je lamamelk verkoopt.

  Wanneer een klant niet in een oogopslag begrijpt wat je verkoopt, zal hij zelden overgaan tot aankoop.

  Tot slot een spreuk van ons marketingbureau uit de regio Rotterdam: Wanneer je je richt op de gemiddelde klant, zul je altijd gemiddelde resultaten behalen.

  Oftewel: durf uniek te zijn, durf de klant voor je te winnen. Want je verdient het om meer te verdienen.

  Wij wensen je een inspirerende dag,
  Studio Mier

   

   


  Deze blog is geschreven door Vincent Alblas | Vincent is een schrijfgrage dertig-plusser met een obsessie voor marketing. Als tekstschrijver en marketeer in de regio Rotterdam werkt hij voor klanten in Nederland en Vlaanderen.

Meer Bloggen?

 • 10+ tips voor productbeschrijvingen die overtuigen

  Je bent een ondernemer, dus je wilt verkopen. Beeld je in dat jouw omzet verhoogd kan worden door de manier waarop jij je producten beschrijft. Omdat het in de marketingwereld algemene kennis is dat mensen door bepaalde woorden aangespoord worden om te kopen, is het voor jou slechts een kwestie van weten wat deze woorden zijn.

  Meer ›

 • Hoe communiceert men in de hel?

  Om u beter van dienst te zijn vragen wij u te kiezen uit het volgende menu, zegt een doodse robotstem. Eén van onze Mieren is verhuisd en probeert nu bij een groot telecombedrijf een internetaansluiting te regelen. Na het kiezen van een optie uit het eindeloos lange menu, staat onze Mier een half uur lang in de wacht. Hoe communiceert men in de hel? Onze Mier ontdekt het. Hij doet verslag.

  Meer ›

 • Studio Mier: al 150 jaar de grootste websitebouwer ter wereld

  Studio Mier: al 150 jaar de grootste websitebouwer ter wereld.

  Wist je dat Studio Mier al 150 jaar de grootste websitebouwer ter wereld is? Reeds in 1875 introduceerden wij de “Googhel Soeckmachien”, inmiddels bekend als Google Search. Enkele jaren later volgde “Gesichtsboeck”, wat zou uitgroeien tot Facebook. Ook op het gebied van merkontwikkeling staan wij sterk:

  Meer ›