Full-service communicatiebureau
 • Hoe communiceert men in de hel?

  Om u beter van dienst te zijn vragen wij u te kiezen uit het volgende menu, zegt een doodse robotstem. Eén van onze Mieren is verhuisd en probeert nu bij een groot telecombedrijf een internetaansluiting te regelen. Na het kiezen van een optie uit het eindeloos lange menu, staat onze Mier een half uur lang in de wacht. Hoe communiceert men in de hel? Onze Mier ontdekt het. Hij doet verslag.

  Wachten tot je een ons weegt
  Het is ironisch dat een bedrijf dat begint met de woorden ‘Om u beter van dienst te zijn’ er vervolgens alles aan doet om mij juist niet van dienst te zijn. Ik wacht een half uur en krijg uiteindelijk iemand aan de lijn. Ik leg uit dat ik een internetaansluiting nodig heb. ‘Ik verbind u even door,’ zegt de dame. Ik wacht nog eens een kwartier, waarna uit het niets de verbinding wordt verbroken. Verbluft sta ik, alsof ik door bliksem geraakt ben, naar mijn telefoon te staren.

  • Eerste wijze les voor ieder bedrijf:
   “Help je klant snel en adequaat”

  ‘Ik verbind u even door’
  Het doorverbinden van klanten blijkt de specialiteit te zijn van het telecombedrijf. Nadat ik, na een tweede belronde, eindelijk iemand aan de telefoon heb gekregen, word ik drie keer doorverbonden. Telefonisch stelt een vermoeid klinkende dame een contract voor mij op. ‘Wanneer kan ik jullie verwachten om de modem te installeren?’ vraag ik haar op het einde. Ze laat mij weten dat ik morgenochtend nog eens moet terugbellen, want afspraken inplannen behoort niet tot haar taken.

  • Tweede wijze les voor ieder bedrijf:
   “Zorg ervoor dat je personeel kennis van zaken heeft”

  ‘Dat behoort niet tot mijn taken’
  Na nog eens drie keer bellen in de erop volgende drie dagen, heb ik eindelijk een afspraak staan. Een week later komt er een monteur bij mij langs. ‘Oei,’ zegt de man terwijl hij mijn aansluiting bekijkt. Gealarmeerd vraag ik wat er aan de hand is. Hij laat mij weten dat er nog geen internetkabel loopt naar mijn appartement en dat hij de modem dus niet kan ophangen. Ik vraag hem of hij een kabel bij zich heeft. ‘Jawel,’ zegt de man, ‘maar ik mag die niet leggen. Dat behoort niet tot mijn taken.’

  • Derde wijze les voor ieder bedrijf:
   “Zorg ervoor dat je personeel onderling goed communiceert”

  Hallo concurrent
  Na twee weken van wancommunicatie en klantonvriendelijk gedrag fluistert mijn vriendin de verlossende woorden in mijn oren: ‘Misschien moeten we ons internet door een ander bedrijf laten aansluiten.’ De woorden hebben op mij hetzelfde effect als een oase op een woestijnbewoner: redding!

  • Vierde wijze les voor ieder bedrijf:
   “Slechte communicatie zorgt voor het verlies van klanten”

  Bij ons staat niemand in de wacht
  Studio Mier heeft geen keuzemenu’s, geen wachtstanden, geen ingewikkelde interne communicatie. Bij ons krijg je altijd direct de juiste persoon aan de lijn. Bij ons krijg je het product dat je nodig hebt. Wij zijn een communicatiebureau – de naam zegt het al.

  Dit is onze belofte aan jou: wij zullen altijd met je blijven communiceren.

  Wij wensen je een inspirerende dag,
  Studio Mier

   

   


  Deze blog is geschreven door Vincent Alblas | Vincent is een schrijfgrage dertiger met een obsessie voor marketing. Als tekstschrijver en marketeer in de regio Rotterdam werkt hij voor klanten in Nederland en Vlaanderen.

Meer Bloggen?

 • Over taalpurisme en taalterrorisme

  Taal verandert, net als wij. ‘Hij loech dat ie biek,’ kon je vroeger zeggen en niemand keek je raar aan. Wat het betekent? ‘Hij loog dat hij bakte.’ Taal is oneindig boeiend, dat vinden de Mieren. We kijken deze week naar eigenaardigheden uit de Nederlandse taal. Waarom zeggen we bijvoorbeeld lammeren en niet lammen? We zeggen immers toch ook boeken en niet boekeren?

  Meer ›

 • 10+ tips voor productbeschrijvingen die overtuigen

  Je bent een ondernemer, dus je wilt verkopen. Beeld je in dat jouw omzet verhoogd kan worden door de manier waarop jij je producten beschrijft. Omdat het in de marketingwereld algemene kennis is dat mensen door bepaalde woorden aangespoord worden om te kopen, is het voor jou slechts een kwestie van weten wat deze woorden zijn.

  Meer ›

 • Spiegeltje, spiegeltje aan de wand…

  Schoonheid. Wie bepaalt wat mooi is en wat niet? Wat wij mooi vinden kun jij lelijk vinden. Bestaat er een universeel besef van ‘schoonheid’? In de westerse wereld vinden we immers een zongebruinde huid heel mooi, terwijl in de Japanse cultuur extreme witheid van de huid als ideaal wordt gezien. Dus wat is schoonheid nu eigenlijk? De Mieren gaan op onderzoek.

  Meer ›